Hae tästä blogista

tiistai 30. lokakuuta 2018

Allekirjoittaneen tekemiä aloitteita kirkkovaltuustossa. 

Tekemiäni aloitteita on hyvä myös kerrata, ja eritoten sitä mihin ne ovat johtaneet. 

Tein edellisellä kaudella useita aloitteita, koskien mm. sitä, että seurakuntaan perustettaisiin metsätoimikunta, joka valvoisi suuren metsäomaisuuden hoitoa ja hakkuiden seurantaa.

Huolena oli se, että kun mitään ei kilpailuteta, niin puun myynneissä ja hoitokuluissa on vain yksi toimija. 
Erityisesti taimikoiden harvennukset ja metsien yleisen tilan kunto ei yllä kovinkaan korkealle.
Syynä on selvästi se, että koska seurakunta on ns. kasvoton metsänomistaja, niin motiivit tehdä asianmukaista työtä seurakunnan metsissä ovat kyseenalaisia. 
Seurakunnassa ei ole ainoatakaan ammattimaista henkilöä, joka ymmärtäisi mitään metsien hoidosta ym. niihin liittyvistä asioista.
Jonkinlainen tarkastustoimikunta ajelee autolla metsäautoteitä kerran vuodessa, mutta metsien kunnon toteamiseen ei näillä maakunta matkailuilla  ole paljonkaan merkitystä.

Tekemäni aloitteet mm. tässä metsäasiassa eivät ole johtaneet mihinkään, vaan sama vastaus on ollut jokaisen aloitteen jälkeen:
Virtain seurakunta luottaa Pohjois-Pirkan Mhy:n asiantuntemukseen metsäasioissa. !
Seurakunnassa ei olla ilmeisesti tietoisia, että on muitakin toimijoita alalla, eikä Mhy:n ole enää pakko kuulua, eikä maksaa jäsenmaksuja. ?
Kyseessä taitaakin olla paremminkin keskustapuolueen jäsenten hallitsema "etujärjestö" ?

Metsätulot ovat olleet seurakunnan viranhaltijoille oiva keino säätää tilinpäätöstä tarpeen mukaan tappiolliseksi, kun jätetään myyntejä tulouttamatta kulloinkin kyseessä oleville vuosille.
Tämä on tullut esille aina silloin kun jotain toimintaa on ryhdytty ajamaan alas.

Lapsi- ja nuorisotyöhön olen tehnyt myös useita aloitteita, jotka kaikki ovat kaatuneet seurakunnan taloudelliseen tilanteeseen, joka viranhaltijoiden mielestä on niin surkea, että mitään resursseja ei voi lisätä kyseisille aloille.

Tällä kuluvalla kaudella tein myös kaksi aloitetta koskien diakoniatyötä, koska työalan diakonissat olivat olleet jo molemmat sairauslomilla työuupumuksen vuoksi.
Molemmilla kerroilla aloite kaatui seurakunnan taloudelliseen tilanteeseen, vaikka pakko oli myöntää tarve kyseiselle toimialalle.

Virtain seurakunnan kotisivuilta ei jostain syystä löydy juuri tuon kokouksen pöytäkirjaa, jossa asia hylättiin. ?  
Asiaa koskeva pöytäkirjan kohta tässä:










Seurakunnan taloudesta annettiin aloitteen käsittelyä varten virheellistä tietoa näin:
"2016 vuodesta ei vielä tarkkoja lukuja, mutta todennäköisesti alijäämää tulossa"
Tuosta vuodesta tuli 63.840 euroa voitollinen ! 
Vuoden 2016 tulos ja toimintakertomus oli kyllä tuona ajankohtana hyvinkin tiedossa, koska tilinpäätös käsiteltiin samassa kokouksessa !

Ei kommentteja: