Hae tästä blogista

torstai 21. helmikuuta 2019




https://yle.fi/uutiset/3-10646613

Analyysi: Polttoaineveroja pitää korottaa roimasti, mutta päättäjät eivät uskalla sanoa sitä ääneen – Pelkona autoilevan äänestäjän kosto

Autoilusta on tulossa kovaa vauhtia suomalaisen ilmastopolitiikan kipein kysymys. !
"Suomi on sitoutunut muiden EU-maiden tavoin tiukkoihin päästövähennystavoitteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
Lisäksi Suomi on päättänyt ajaa puheenjohtajakaudellaan EU:n vuoden 2030 päästövähennystavoitteen kiristämistä(siirryt toiseen palveluun) 40 prosentista vähintään 55 prosenttiin."

Mikä Suomi on sitoutunut, kuka tällaista on päättänyt. ?
Sipilä kertoi viimeksi tänään eduskunnassa, että valta kuuluu kansalle, mutta kun viime eduskuntavaalit olivat lähestymässä, niin tämän tapaisesta ei edes puhuttu. ?
Ettäkö "Suomi on sitoutunut" ? Mikäli kansa on erehtynyt äänestämään valtaan noinkin tyhmiä päätöksiä tekevän hallituksen, niin tilanteen korjausliike on tehtävä välittömästi tulevissa vaaleissa. !
Ilmasto muuttuu jatkuvasti, mutta Suomalaisten tekemisellä se ei muutu yhtikäs mihinkään suuntaan. !
"Liikenteen kokonaispäästöt eivät ole laskeneet juuri lainkaan 30 vuodessa. Nyt ne pitäisi puolittaa reilussa vuosikymmenessä.
Polttoainevero on urakassa yksi tärkeimmistä työkaluista.
Bensan ja dieselin verojen selvää nostoa ovat esittäneet esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeriön johtama asiantuntijatyöryhmä, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sekä johtavista ilmastotutkijoista koostuva Suomen ilmastopaneeli(siirryt toiseen palveluun)."
Valtion keräämät verot, jotka liittyvät välittömästi autoiluun, ovat tällä hetkellä noin 8,5 miljardia euroa vuodessa.
Tästä veropotista palautuu tiestön ylläpitoon noin 1,5 miljardia euroa. !
Tässäkin taitaa olla kyseessä ainoastaan autoiluun liittyvien verojen korottaminen "ilmastonmuutoksen" livulla. ?
Suomessa ei voi mitenkään edetä hallituksen ilmoittamalla 55 prosentin kiristyksellä vuoteen 2030 mennessä, asia on käytännössä mahdoton ajatuksenakin.
Nyt kannattaa olla tarkkana vaaleissa, ketä äänestää. Viime vaalien alla oli mm. koulutuslupaus, josta ei pitänyt leikata mitään, mutta leikkuri niisti siitä lähes miljardin. ?
Rahaa tarvitaan nouseviin EU-jäsenmaksuihin ym. toisarvoiseen. ?
Edellisten hallitusten ajama perhepolitiikka on johtanut syntyvyyden alenemiseen, jota ei osattu ottaa huomioon, kun tehtiin "tärkeitä" päätöksiä kotiäitien nopeasta palauttamisesta työelämään talouskasvua takomaan. ?


Ei kommentteja: