Hae tästä blogista

perjantai 22. helmikuuta 2019




https://yle.fi/uutiset/3-10658675

Tekeekö Kiina mitään ilmastonmuutokselle? Onko kierrätys noloa?


Suomeen halutaan mahdollisimman paljon Kiinalaisia matkailijoita, sen eteen tehdään hirvittävästi töitä, mutta nyt vaikuttaa aika ristiriitaiselta se, että mm. lentoliikenteen päästöjä aiotaan vähentää rutkasti. ?

Tässäpä sovittelemista Suomen "ilmastotavoitteille" !!

Voiko lentämistä vähentää?

7. kysymys: – Nyt Suomeenkin houkutellaan kiinalaisia matkailijoita, vaikka nämä lennot tietysti tuottavat yhtä paljon päästöjä kuin suomalaisten vastaavat lennot. Onko mahdollista vähentää kiinalaisten lentämistä?
Jenny Matikainen vastaa: – Varmasti keinoja olisi. Tällä hetkellä en kuitenkaan usko, että sellaisia oltaisiin lähivuosina ottamassa käyttöön.
– Moni kiinalainen haaveilee vasta ensimmäisestä ulkomaanmatkastaan - itse asiassa vasta noin kymmenellä prosentilla kiinalaisista on passi.
– Matkailulla on Kiinassa vielä hyvä maine: ulkomaanmatkailu on paitsi mukavaa, myös osoitus siitä, että olet menestynyt elämässäsi. Kiinalaiset ovat siis monille lentoyhtiöille ja matkailuyrittäjille vasta löydetty kultakaivos.
– Maan sisällä lentojen suosimiseen vaikuttaa sekin, että välimatkat ovat pitkiä. Junamatkailu on yksinkertaisesti liian hidasta. Kiina kyllä rakentaa vauhdilla uusia luotijunayhteyksiä, mikä saattaa lisätä junamatkailua.

Ei kommentteja: