Hae tästä blogista

lauantai 16. helmikuuta 2019




https://yle.fi/uutiset/3-10648536

Muut päättävät nyt Euroopan kohtalosta – Varman Risto Murto: Kova brexit voisi ajaa koko mantereen taantumaan


Pörssikurssit ovat nousseet koko alkuvuoden, mutta ovatko sijoittajat liian optimistisia? Suuntaa näyttävät nyt Kiina, Valkoinen talo, Yhdysvaltain keskuspankki ja Britannian parlamentti.

– Euroopassa talouskasvu hidastuu selvästi. Osakekursseja taitaakin vetää nyt ylöspäin Yhdysvallat, ja siellä ennen kaikkea keskuspankin(siirryt toiseen palveluun) markkinamyönteiset linjaukset, Risto Murto arvioi.

Ylen uutisia seuraamalla esimerkiksi USA:n tilanteesta saa aivan toisenlaisen kuvan kun se todellisuudessa on.
Ylen vihervasemmisto toimittajat eivät ymmärrä sellaista käsitettä kuin "lupausten pitäminen" jota Trump on koko vallassa oloajan toteuttanut.
Usa on maailmantalouden veturi ja se määrää nyt tahdin niin pörssissä kuin muussakin toiminnassa.

EU jonka piti muodostua vastavoimaksi USA:lle, on ajanut itsensä nurkkaan estämällä englantilaisten normaali eron hauraasta unionista, johon Britit eivät olleet tyytyväisiä.
EU:n johdossa on ollut pitkään juoppo Juncker ja hänen hännystelevä lähipiirinsä. 
Jokainen näyttää ajavan omia etujaan vailla mitään tietämystä maailmantalouden tilasta, johon EU:n piti olla "suuri vastavoima"

Britanniaa kiusaamaan keskittyvä Brysselin pikku kabinetti ei ymmärrä sitä, että se on sytyttänyt tulilangan palamaan siihen suureen pommiin, joka laukaisee koko unionin avaruuden kiertoradalle. !

1 kommentti:

Kari Savinen kirjoitti...

Eräs Suomen veronmaksajille kalliiksi tullut "asiakirjaväärentäjä" on jankuttanut koko ajan sellaista, että "populistien" kanssa ei pidä seurustella. ?
Tämän tapainen toiminta on omiaan kuvaamaan niiden henkilöiden ajatusmaailmaa, jotka ovat luikerrelleet valheen kaikella voimalla poliittisiin kuvioihin !
Sellaista tilannetta ei voi koskaan syntyä euroopan alueella, että kaikki olisivat asioista samaa mieltä, eikä vastaväitteitä hyväksytä. Sellaiselle on olemassa nimikin ja se on diktatuuri.
Tuota hallintamuotoa on muutaman kerran yritetty euroopassakin, erittäin huonoin tuloksin. !