Hae tästä blogista

perjantai 12. huhtikuuta 2019



Natsiksi kutsuminen on loukkaus myös poliitikkoa kohtaan – asiantuntijat arvioivat, mistä toimittajan kunnianloukkaustuomio kertoo

Toimittaja Johanna Vehkoo on saanut sakkotuomion oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan nostamasta kunnianloukkaussyytteestä.
https://yle.fi/uutiset/3-10736766
Tässä jutussa käy ilmi kuinka toimittajat, niin Ylessä kuin muissakin medioissa ovat ottaneet oikeuden käyttää sitä paljon puhuttua "vihapuhetta" mm. poliitikkoja kohtaan. !
Tämä Ylen uutinen osoittaa sen kuinka veronmaksajien rahoilla pakkorahoitettu "puolueeton uutisoija" vähättelee Vehkoon tekemiä rikoksia sekä arvostelee hänen saamaansa tuomiota mm. näin:

"Oikeus ei vaikuta olevan sama kaikille"

Viestintäoikeuden dosentti ja julkisoikeuden yliopistonlehtori Riku Neuvosenmukaan oikeus on päätynyt pitämään sanaa natsi hyvin voimakkaana ilmauksena ja niin voimakkaana, että sitä ei voinut käyttää edes poliittisesta toimijasta ilman rangaistusta.
Hän toteaa sähköpostiviestissään, että kunnianloukkauksen raja on tuomiolla asetettu alas.
– Vehkoon tapausta ei olisi ehkä kaikkialla Suomessa edes tutkittu, syytetty saati tuomittu.
Neuvosen mukaan vaikuttaa, että tuomiot myös vaihtelevat eri puolella Suomea ja samaa kertoo Helsingin Sanomien taannoin julkaisema juttu(siirryt toiseen palveluun).
– Tapaus varmaan etenee hovioikeuteen, mutta on selvää, että kunnianloukkausten tutkinta-, syyttämis- ja tuomitsemiskäytäntöjä on selvitettävä ja tutkittava. Oikeus ei vaikuta olevan sama kaikille. ??
Tietoja toimittaja Vehkoosta:
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Johanna Vehkoo (s. 1976) on suomalainen tutkiva toimittaja ja tietokirjailija.[1] Hän on yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista[2].
Vehkoo on tutkinut journalismin faktantarkistusta Washington DC:n Wilson Centerissä[3] ja laatujournalismia Oxfordin Reuters Institutessa[4]. Vehkoo on julkaissut kaksi tietokirjaa[5]ja kirjoittaa Yleisradiolle Valheenpaljastaja-blogia[6].
Vehkoo kuuluu feministisen ajatushautomo Hatun johtajistoon.[7]
Lokakuussa 2018 Johanna Vehkoota vastaan nostettiin syyte oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan halventamisesta.[8][9] Vehkoo oli kutsunut Lokkaa Facebookissa muun muassa natsiksi, natsipelleksi ja rasistiksi. Hän sai tuomion huhtikuussa 2019 kunnianloukkauksesta
Ylessä on myös omat "toimittajansa" !

Yhdysvaltain ulkoministeriö perui palkinnon Ylen toimittajalta Jessikka Arolta – "Sanattomaksi tämä vetää"

Foreign Policy -lehti arvioi, että palkinto peruttiin Aron kriittisten Trump-kommenttien takia.
Uskomatonta tässä on vain se kuinka suomalaiset toimittajat Ylen johdolla kirjoittelevat perättömiä mm. USA:n presidentistä. !
"Palkinnon" peruminen oli täysin perusteltu.

Tässä lienee syy...
Yleisradion toimittaja, mm. MV-oikeudenkäynnistä tuttu Jessikka Aro kyselee sosiaalisen median twitter-palvelussa Trumpin ja Putinin vastaisen mielenosoituksen perään. Aron mielestä mielenosoitus olisi oiva keino näyttää Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenteille ”mitä mieltä trumputtajista täällä ollaan”. Trump ja Putin tapaavat Helsingissä 16.7.
– Siinä olisi nimittäin loistava tilaisuus käyttää maailmankuulua pohjoismaista sanan- ja kokoontumisvapautta ja osoittaa, mitä mieltä trumputtajista täällä ollaan 🙂

Trumputin tapaa Helsingissä 16.7.

Kertokaa, onko mitään mielenilmaisuja suunnitteilla? Siinä olisi nimittäin loistava tilaisuus käyttää maailmankuulua pohjoismaista sanan- ja kokoontumisvapautta ja osoittaa, mitä mieltä trumputtajista täällä ollaan :)

Ei kommentteja: