Hae tästä blogista

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019



Pankkijätti Deutsche Bank vähentää rajusti: 18 000 työntekijää saa potkut lähivuosina  !



Mainetahroja riittää kiillotettavaksi

Kannattavuusongelmien lisäksi pankin maine on tahriintunut muun muassa Panaman papereita seuranneessa selvityksessä. Viranomaisepäilyjen mukaan Deutsche Bank auttoi asiakkaitaan perustamaan firmoja veroparatiiseihin, ja niiden kautta on pesty rikollisesta toiminnasta saatuja rahoja.
Deutsche Bankin yhteyksiä Danske Bankin rahanpesuepäilyihin on niin ikään selvitetty.

Deutsche Bank voi olla paljon isompi pommi kuin Lehman – käynnistyykö tuomiopäivän mekanismi?



Euromaiden oma tuomiopäivän mekanismi

Euromaat ovat kirjoittaneet pankkiunionin ja sen yhteyteen perustetun kriisinratkaisumekanismin sääntöihin samanlaisen tuomiopäivän kaavan, jollaisella Yhdysvaltain valtiovarainministeriö saattoi jopa laukaista finanssikriisin lähtölaukauksen.

Pankkiunionin tuomiopäivän mekanismi on tarkoin rahoitusmarkkinoiden tiedossa, ja siksi se on herkistänyt rahoittajien hermoja. Ja siksi Deutsche Bank on nyt todennäköisesti pahemmassa pulassa kuin se olisi ilman "sijoittajavastuun" periaatetta.

Tämän tuomiopäivän mekanismin vaikutuksesta Deutsche ja sitä seuraavat kriisipankit päätyvät entistä todennäköisemmin veronmaksajien syliin. !

On arvioitu Deutsche Bankin vastuita ja eräät ovat tulleet siihen tulokseen, että vastuut ovat jopa 5000 miljardia !  Sellaisesta velkamäärästä ei selviä edes Saksan suurin pankki. !

Sitä on turha odotella, se tulee varmasti. !

Ei kommentteja: