Hae tästä blogista

keskiviikko 13. toukokuuta 2020



Ajankohtaista asiaa....

Pellolla tehtävät työt ovat sen verran ilmeisesti muuttaneet muotoaan, että edes keskustan pj. ei tiedä kuinka esim. perunat istutetaan. ?
Keskustahan on se puolue joka on viljelijöiden ja maatalouden puolestapuhuja. ?
Kuulinpa tässä äitienpäivän aikaan myös sellaista kuinka uudenmaan eristyksen aikana eräs korkeasti koulutetuksi itsensä tituleerannut oli kysellyt fasebookissa, että osaisiko kukaan neuvoa Helsingistä hyviä mustikkamaita. ?
hän kun kertoi tykkäävänsä ihan mahdottomasti mustikoista ja nyt olisi ollut sopivaa aikaa niitä kerätä, kun on tuo karanteeni päällänsä !
Korkeassa virassa kun on niin todellisuus siinä tuppaa häviämään. ?
Sääli vaan, että tämäntyyppisen maailmankatsomuksen omaavat tekevät niitä kansalaisia koskevia päätöksiä. !


Oheisessa lainauksessa eduskunnan istunnosta 6.5 pöytäkirjan ote:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Poytakirja/Documents/PTK_67+2020.pdf

15.27 Valtiovarainministeri Katri Kulmuni: Arvoisa puhemies! Edustaja Adlercreutz otti esille kuntien verotulomenetykset ja ylipäänsä sen, kuinka tässä tilanteessa voidaan kuntia tukea. Tämän vuoden osalta todellakin verotuksesta tulevia maksulykkäyksiä on kompensoitu, ja kun tämän kuun lopussa esitellään neljäs lisätalousarvio eduskunnalle, niin siellä on myös tämä kuntamiljardi, josta hallitus kertoi jo kehysriihen puitteissa, ja kuntaministeri sitten sen tarkemmin tulee esittelemään. Mutta siellä on käytössä niin valtionosuuskorotuksia, harkinnanvaraisia valtionosuuksia, yhteisövero-osuuden muutosta ja myöskin tuki sairaanhoitopiireille, jotka kärsivät nyt osassa maata rankasti koronaviruksen aiheuttamista kustannuksista, mutta kuten olemme kuulleet tänään, niin kaikkiallahan tilanne ei myöskään sairaanhoitopiireissä ole niin huono kuin osassa, jossa on kaikista eniten tilanne ollut päällä. Sitten haluaisin sanoa vielä edustaja Halla-aholle, joka otti esille tämän kotimaisen kausityövoiman ja turvapaikanhakijoihin liittyvän kysymyksen: Kyllä minusta on tärkeää, että me saamme nyt pellolle ihmisiä, koska kysymys on kotimaisesta ruoasta, [Välihuutoja perussuomalaisten ryhmästä] ja on tärkeää, että sinne menevät myös suomalaiset — me tulemme korottamaan suojaosuutta 300 eurosta 500 euroon, 1. kesäkuuta alkaen on tarkoitus saada tämä voimaan. Joka ikinen suomalainen toivottavasti lähtee nyt maataloustöihin, se on arvokasta puuhaa. Ja kyllä, jos maassa on turvapaikanhakijoita, niin tervemenoa, kyllä kannattaa lähteä poimimaan mansikoita ja istuttamaan perunantaimia. Se on tärkeää työtä, [Puhemies koputtaa] ja ne kaikki täytyy saada tehtyä, [Välihuutoja oikealta] ja on tärkeää, että myös ukrainalaista työvoimaa saadaan sitä asiaa hoitamaan. Se on isänmaallista politiikkaa. 15.29 

Sitähän se taitaa olla. !

Ei kommentteja: