Hae tästä blogista

perjantai 1. toukokuuta 2020



Pohdintaa työttömyydestä...

Suomessa ja Ruotsissa voivotellaan sitä kuinka marjatiloilla ja viljelytiloilla jäävät työt tekemättä ja sadot pieniksi.
Syyksi esitetään poikeuksetta ulkomaisen työvoiman puutetta.
Ulkomaalaiset kun ovat monin verroin "tehokkaampia" työntekijöitä verrattuna esimerkiksi suomalaisiin. ?

Napurimaassa ruotsissa jäävät uutisten mukaan myös metsänistutukset tekemättä, koska ulkomaalaisia työntekijöitä ei saada "koronapandemiasta" johtuen töitä tekemään.

Ruotsissa on työttömiä henkilöitä tällä hetkellä tilastojen mukaan noin 600 tuhatta, todellinen luku on varmasti paljon enemmän,  suurin osa juuri ulkomaalaisia maahanmuuttajia ja ns. turvapaikanhakijoita, miksi heitä ei laiteta töihin, vaan vaaditaan lisää ulkomaalaistaustaisia "työntekijöitä" ?


Ruotsista puuttuvat metsänistuttajat

Ruotsin metsäteollisuus vaatii, että ulkomaiselle työvoimalle annettaisiin poikkeuslupia saapua maahan, samalla tavalla kuin Suomessakin.
https://yle.fi/uutiset/3-11332693

"– Kun työttömyys alkaa lähennellä kymmentä prosenttia on vastuutonta, ettei oman maan työttömiä yritetä ottaa töihin, sanoo liiton puheenjohtaja Per-Olof Sjöö.
Sveaskogin Klang toteaa, että tilanne on tullut niin nopeasti, ettei kotimaista työvoimaa ole ehditty hankkia.
Hän vaatii, että ulkomaisille metsätyöntekijöille myönnettäisiin poikkeuslupia maahan tuloon, samaan tapaan kuin Suomessa tehtiin marjanpoimijoiden kanssa."
Ei ehditty hankkia...?  selitykset ei oikein vakuuta. !

Mikä mahtaakaan olla todellinen syy tähän sekoiluun...?

Ei kommentteja: