Hae tästä blogista

maanantai 29. kesäkuuta 2020



https://yle.fi/uutiset/3-11423767

EU odottaa Saksalta ihmeitä, kun maa ottaa unionin puheenjohtajuuden keskiviikkona  ?


Vähiin on toivo mennyt, kun yhdeltä maalta tai paremminkin sen 
liittokanslerilta odotetaan ihmeitä. !

Tuppurainen olisi ilmeisesti valmis "ihan kaikkeen" ?

Hänelle on joku kertonut, että "60 % viennistämme menee eurooppaan"

Tämän vuoksi suomalaisten pitäisi antaa ensiksi ostajille noin 10 miljardia rahaa, että he mahdollisesti ostaisivat meiltä jotain. ?

"Ranskan presidentti Emmanuel Macron leipoi Merkelin kanssa alkuperäisen esityksen 500 miljardin euron jälleenrakennusrahastosta. Komissio lisäsi esitykseen 250 miljardin euron lainarahaosuuden.
500 miljardia olisi suoraa tukea koronaviruksesta pahiten kärsineille maille. Leijonan osa summasta menisi Italialle ja Espanjalle.
Macron sanoi maanantaina Berliinin vierailullaan, että Ranska ja Saksa ovat allekirjoittaneet tukiajatuksen ja, että rahasto on maiden ensisijainen tavoite.
Hiekkaa sovun rattaisiin heitetään sen sijaan pohjoisesta. Hollannin johdolla Ruotsi, Tanska ja Itävalta vaativat tukirahoituksen oleellista alentamista ja EU:n budjetin pitämistä prosentissa yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta.
Hollanti on toistaiseksi ollut kannassaan järkkymätön. Liberaalin pääministerin Mark Rutten johtama koalitiohallitus on peräänkuluttanut valtiontalouksiin korjaustoimia edellytyksenä koronatuelle.
Hollanti näkisi kaiken tuen mieluiten lainamuotoisena. Samaa sanoo Ruotsi.
Rutten valtiovarainministeri Wopke Hoekstra edustaa kristillisdemokraattista CDA-puoluetta, joka valitsee uuden puoluejohtajan heinäkuun alussa ja Hoekstra on ehdolla.
Lisäksi Hollannissa järjestetään ensi vuonna parlamenttivaalit, mikä myös vaikuttaa hallituspuolueiden eurooppapolitiikkaan. Maassa on vahvat euroskeptiset puolueet ja riitasointuja löytyy myös hallituspuolueiden sisällä.
Yhtälailla vahvaa EU-vastaisuutta ja äärioikeistolaista populismia löytyy Ruotsin, Tanskan ja Itävallan puoluekentästä.
Suomi on ollut maltillisempi ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo, että Suomessa on syytä panna merkille Saksan suunnanmuutos ja viesti eurooppalaisesta solidaarisuudesta.
– Suomelle on tärkeää, että koko Eurooppa lähtee kestävän kasvun tielle, koska meidän viennistämme 60 prosenttia menee Eurooppaan, sanoo Tuppurainen."

1 kommentti:

Kari Savinen kirjoitti...

"Kestävä kasvu" voiko sellaista olla muuttuvassa maailmassa ?