Hae tästä blogista

tiistai 30. kesäkuuta 2020


Uuden Suomen blogista...

Ion Mittler

Sitoutumaton
Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Suomen hallitus on viime viikolla julkaissut tasa-arvo-ohjelman vuosille 2020-2023.
Ohjelman sanotaan edustavan intersektionaalista feminismiä. Ja feminismin sanotaan tarkoittavan sukupuolten tasa-arvon tavoittelua. Jos näin olisi, siinä tapauksessa tuo nimi on harvinaisen huonosti valittu PR-mielessä. Naiseen viittaava sana ”feminismi” sisältää kielikuvan ja mielikuvan naisten oikeuksien ajamisesta, piittaamatta kovin erityisesti miesten oikeuksista. ”Naisten tasa-arvoa” valikoidusti niissä aiheissa, joissa naisten asema on miehiä heikompi, vaieten niistä aiheista, joissa miesten asema on naisia heikompi.
Ei ole yllättävää, että asevelvollisuus jätetään mainitsematta tässä hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa. Oikeus on molemmilla sukupuolilla, mutta velvollisuus on vain miehillä, joten siinä ei ole ongelmaa ”naisten tasa-arvon” kannalta.
Hallituksen tasa-arvo-ohjelma asettaa mahdottoman tavoitteen, joka ei tule toteutumaan koskaan meidän elinaikanamme: perhevapaiden käytön ja pienten lasten hoitovastuun tulisi jakautua tasaisesti vanhempien kesken 50% – 50%. Nykyään se jakautuu suurinpiirtein naiset 90% – miehet 10%.
Mitäpä muuta olisi voinut odottaa vihervasemmistoiselta huulipunahallitukselta. ?

Ei kommentteja: