Hae tästä blogista

perjantai 4. joulukuuta 2020

 

https://yle.fi/uutiset/3-11672727

Käänne näyttää tapahtuneen automarkkinoilla: Uusien dieseleiden myynti pudonnut tänä vuonna jyrkästi ja hybridiautoja myydään jo selvästi enemmän

Muun muassa typpioksidipäästöjen vähentämiseksi välttämätön ja kallis urearuiskutusjärjestämä on vähentänyt pienten dieselautojen tarjontaa.


"– Kyllä meillä on hybridi- ja sähköautot voimakkaasti nostaneet päätään ja varmasti osittain korvanneet näitä muita polttoainevaihtoehtoja. Dieselit on mielletty pitkien matkojen vaihtoehdoksi ja voi olla että tämän koronan myötä ajosuoritteet ovat vähentyneet, sanoo Autoverkkokaupan toimitusjohtaja Juha Rusama."

Mitä tuohon nyt sanoisi. ?

Totuushan on sellainen että hybridiauto on eräänlaista petosta.

Jos autolla ihanneolosuhteissa pääsee pelkän akun voimin max. 40 km jonka jälkeen ollaan polttomoottorin armoilla, niin mitä ekoautoilua se on. ?

Lisäksi tuo hybridi on useimmille liian kallis, koska auto on vain väline jolla siirrytään paikasta A paikkaan B

Otetaan esimerkki: Olin vaihtamassa yli vuosi sitten vanhaa dieseliä uudempaan mahdollisimman vähän kuluttavaan autoon.

Mesellä koko ikäni autoilleena, ei paljon ollut vaihtoehtoja merkin suhteen.

Muutama ajopeli netistä löytyi. Kohteeksi parin vuoden ikäinen 350 e hybridi. Malli löytyy tästä: https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/koeajo-keskinkertainen-hybridi-mutta-erinomainen-auto-mercedes-benz-e-350e/

Kaupantekohaaveet jäivät pian kun selvisi muutama asia.

Akun kesto pelkästään sähköllä ajettaessa on todellisuudessa vain puolet ilmoitetusta, eli parikymmentä kilometriä. Takuuta akulla on 2 vuotta. Suurin järkytys oli akun hinta: 26.500 euroa. !

Auton kulutus polttomoottorilla ajettaessa on noin 7 l / 100 km, joten herää kysymys, että mihin sitä hybridiä tarvitaan. ?

Jos ajat kaupunkiajoa, selvin vaihtoehto on täyssähköauto, joka on varmasti pidemmän päälle huokein vaihtoehto. Aika tosin näyttää kuinka käy niiden verokohtelun, koska jollainhan on kompensoitava saamatta jäänyt polttoainevero. !

Niin kävi tässä, että nyt liikutaan perinteisellä dieselillä, joka kuluttaa noin 7 l / 100 kilsalla. Hybridi on haaveena hyvä. ! 

Ei kommentteja: