Hae tästä blogista

keskiviikko 28. elokuuta 2019



Hallituksen esitykseen vanhusten hoitajien määrästä on tulossa vuosien siirtymäaika 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru saa syyskuussa asiantuntija-arvion, kuinka nopeasti lisäkädet hoitotyöhön voidaan saada.
https://yle.fi/uutiset/3-10942825
"Optimistisimmat arviot ovat 2–3 vuotta, useimmat arviot 3–5 vuotta. Niin pitkään siis veisi ennen kuin tarvittavat hoitajat olisi saatu koulutettua tai houkuteltua Suomeen muista maista ja palkattua."
"Kiuru lupaa, että esitys hoitajamitoitoituksesta saadaan valmiiksi tämän vuoden aikana ja voimaan ensi vuonna. Siitä eteenpäin siis 0,5 hoitajaa olisi oltava joka paikassa ja siirtymäajan päätyttyä vähintään 0,7."

Analyysi: Hoitajamitoitus ei toteudu tällä hallituskaudella – rahoista puuttuu puolet ja niin puuttuu hoitajiakin. !


Rinteen vihervasemmistolainen hallitus peruuttelee tässäkin asiassa vaalilupauksiaan. Samoin kävi jo ns. "vappusatasen" jonka Rinne lupasi kaikkein pienimpiin (alle 1500 euron) eläkkeisiin. ?
"Vappusatanen" on muuttunut jo 50:ksi euroksi, eikä senkään toteutumisesta ole mitään varmuutta. !

Tärkeimmäksi agendaksi Rinne on kätyreineen asettanut "ilmastonmuutoksen" josta johtuvista hallituksen päätöksistä on koituva yhä pahemmaksi käyvät seuraukset vero- ym. ruuan hinnankorotusten seurauksena.

Suurelta osin yksityisen sektorin voimin toteutettava hoivapalvelu on paremminkin "rahastuspalvelu" jonka tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman suuret voitot minimimiehityksellä. Näitä rahastusyhtiöitä ei saada millään hoitaja minimivaatimuksella kuriin, sellaisen kirjaaminen lakiin ei todellakaan muuta mitään. !

Suomi on aina kyennyt huolehtimaan vanhuksistansa, eikä siihen tarvita ulkomaalaisia henkilöitä.
Palkkaus olisi ensiksi saatava vastaamaan vaativan raskaan työn luonnetta.



Ei kommentteja: