Hae tästä blogista

tiistai 14. huhtikuuta 2020

https://yle.fi/uutiset/3-11303485

EU-komissaari Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vyöryvän kehitysmaista Eurooppaan, jos kriisiä ei padota nopeasti

Komissaari Jutta Urpilaisen (sd.) mielestä EU:lla on moraalinen velvollisuus auttaa kehitysmaita ja se on hänen mukaansa myös unionin oma etu.
Elkeet kuin edesmenneellä Saddam Husseinilla. !
Urpilaisella riittääkin kokemusta muiden rahojen jaosta maailmalle. !
Tässäkin hän vetoaa siihen, että EU:lla on "moraalinen" velvollisuus auttaa. ?
Afrikkaan on syydetty rahaa viimeiset 70 vuotta, mutta sekään ei näytä riittävän. !
https://www.suomenuutiset.fi/kehitysapu-on-satojen-miljardien-business-joka-tuottaa-parhaimmillaankin-ristiriitaisia-tuloksia/
"Kehitysapua annetaan vuosittain kansainvälisesti noin sata miljardia dollaria. Vuosikymmeniä jatkuneen avun tulokset ovat esimerkiksi Afrikassa jääneet parhaimmillaankin ristiriitaisiksi."
"Professori, entinen vihreiden kansanedustaja Eero Paloheimo kiteyttää nykyisen kehitysavun kirjassaan Tämä on Afrikka: ”Huonosti suunnitellun ja suunnatun kehitysavun merkittävin tulos on rappio.” Kirjailija Jukka Mallinen on todennut, että tehottomasta kehitysapuajattelusta kertoo sananlasku ”ei kannettu vesi kaivossa pysy”. Mallisen mukaan tehokkuudesta sen sijaan kertoo fraasi ”älä anna nälkäiselle kalaa, vaan onki, jolla hän voi itse kalastaa”.
Matti Kääriäisen tuore kirja Kehitysavun kirous toi kehitysapukeskustelun jälleen julkisuuteen. Kääriäinen työskenteli ulkoministeriössä kehitysaputehtävissä yli 40 vuotta. Kääriäinen luettelee kehitysavun epäonnistumisia: Sambian teiden varsilla lojuvat Sisujen raadot, Kafubun saha joka paloi taivaan tuuliin, traktoritehdas joka ei toiminut, lääketehdas joka ei toiminut.
– Mutta olennaisempaa kuin esimerkit, on se, että itse konsepti ei toimi, Kääriäinen toteaa."
Kehitysavusta elää maailmassa iso poliittinen väestöryhmä ja kansalaisjärjestöbyrokratia sekä useat ammattimaiset maailmanparantajat. Kehitysavun antamiseen on vuosikymmenien mittaan syntynyt valtava paine.!

Ei kommentteja: