Hae tästä blogista

sunnuntai 6. syyskuuta 2020

https://yle.fi/uutiset/3-11525381

Kirkon aseman mureneminen johtuu sen omasta toiminnasta. !

Kaikkia ihmisiä ei voi miellyttää, vaan olisi pysyttävä siinä kirkon perinteisessä roolissa, jossa opetuksen perustana ja ylimpänä auktoriteettina on Pyhä Raamattu. 
Tämä sanotaan jo kirkon julistuksessakin. !

"Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass on tarkastellut kirkollisia kysymyksiä politiikan tutkimuksen näkökulmasta.
Hän sanoo, että piispojen hiljaisuus koronakriisissä ei ole mikään poikkeustilanne, vaan kyse on laajemmasta kirkon identiteettikriisistä.

– Kirkossa ei ole ihan selvää, mikä sen rooli yhteiskunnassa on. Huoleni on, että jos teologista ydintä työnnetään taka-alalle, silloin kirkolta häviää koko pohja. Kirkko muuttuu miellyttämisenhaluiseksi sosiaalipalvelujen tarjoajaksi, joka ei varmaan ärsytä ketään, mutta siihen ei myöskään ole tarttumapintaa. Se menettää kiinnostavuuden, koska sen omaleimaisuus häviää."
"

3. Eikö mediaa kiinnosta, mitä sanottavaa piispoilla on?

Muutama piispa sanoo, että heidän on ollut vaikea saada viestiään läpi tiedotusvälineissä.
Kysymyksemme oli, ovatko piispat yrittäneet saada viestinsä lävitse, mutta se ei ole julkisuudessa levinnyt.
Oulun piispa, Jukka Keskitalo kertoo, että valtakunnallinen media ei ole ollut kiinnostunut hänen käsityksistään koronaan liittyen, yhtä haastattelua lukuunottamatta. Hänen kantaansa homoparien avioliittoasiaan on kyllä kyselty.
– Kyse on siis myös median prioriteeteista. Paikallis- ja maakuntamediassa viestini on levinnyt hyvin, Keskitalo toteaa.
Samaa toteaa myös Mikkelin piispa Seppo Häkkinen.
– Kokemukseni pitkältä ajalta on se, että valtakunnan medioihin ei täältä ”maakuntahiippakunnista” tahdo saada viestiään läpi."
Asia on juuri näin, valtamediaa kiinnostaa ainoastaan se, että milloin kirkko hyväksyy homovihkimiset ja muut luonnottomuudet, joista puhuminen on "mediaseksikästä" !

Ei kommentteja: