Hae tästä blogista

tiistai 8. syyskuuta 2020



Mikä on kiistelty EU:n elvytysrahasto? Lue 7 kysymystä ja vastausta, miten rahasto rakennetaan ja miksi Suomen poliitikot riitelevät siitä

Hallitus ja oppositio väittelevät EU-rahoista eduskunnassa iltapäivällä.
https://yle.fi/uutiset/3-11534034
Tilanne on kertakaikkiaan enemmän kuin mahdoton !
Omia kysymyksiäkin olisi:
- Kuinka eurooppa voi muutamassa kuukaudessa suistua sellaiseen tilaan, josta se ei selviä ilman, että sitä aletaan rahoittaa yhteisellä velalla vastoin yhteisön omia perussopimuksia. ?
- Ajatus siitä jossa esimerkiksi suomalaiset rahoittavat ensin mahdollisia meidän teollisuuden tuotteiden ostajamaita miljardeilla, on erikoista haihattelua ja toiveajattelua. Asia olisi ehkä toteutettavissa siten kuin normaalissa kaupankäynnissä muutenkin, jossa myyjä luovuttaa tuotteet pankkitakuuta vastaan ostajalle ja ostajan pankki takaa sen että ostaja maksaa tuotteet. Muuten homma ei todellakaan toimi. ! 
- Kuten tässä Ylen jutussa kerrotaan, että kukin jäsenmaa päättää maksuosuudestaan, niin eikö se silloin ole helppo päättää.. ?
"Ison, yli 600 miljardin euron laina- ja avustuskokonaisuuden hyväksymisestä päättää kukin maa omalta osaltaan. Pienemmistä rahastoista taas päättävät EU-maat ja Euroopan parlamentti yhdessä."
- Miksi tällainen rahanjako yleensä on järjestetty, joka on lisäksi unionin perussopimuksen vastainen.? Onko taustalla valmistelu eu-liittovaltioon, vai joidenkin maiden pakottaminen ns. "oikeusvaltio"- periaatteeseen, vai mikä.?
- Mikä on sellainen unioini jonka perussopimusta on sorvattu vuosikausia, mutta jolla saa pyyhkiä takamusta. ?
- Olisiko Suomen parempi elvyttää 6,6 miljardilla omaa maataan, kuin vaihtaa se yhteisvelkaan ja mahdolliseen takaajan vastuisiin.
- Velka kun on veli otettaessa, mutta veljenpoika maksettaessa. !
- Vaikka hallitus puhuisi mitä tahansa vain Suomen maksuosuudesta, on normaali käytäntö perinnässä sellainen, että jonkun maan ilmoittaessa kykenemättömyydestään hoitaa vastuitaan, peritään ko. maan osuus muilta. 
- Nyt olisi se "talonpoikaisjärki" löydyttävä jos koskaan !
Äänestäkää paketti nurin. !

1 kommentti:

Kari Savinen kirjoitti...

Vihervasemmisto kuvittelee, että Suomelle tulevat armopalat käytetään "ilmastokriisiin" !!
Suomalaisten olisi kaiken lisäksi sekin hoidettava.