Hae tästä blogista

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007838195.html 


Verotus kiristyy, sote-uudistuksesta lisämenoja – kuntapäättäjiltä ankeita arvioita

Kuntapäättäjät suhtautuvat epäillen sote-uudistuksen talousvaikutuksiin, Veronmaksajien kysely osoittaa.


Olen asiasta aika lailla samoilla linjoilla. Jostain syystä epäilen tässä sitä, että kaavailtujen maakuntamallien perustaminen tuo mukana lisää byrokratiaa.

Jälleen on edessä tietoliikenneongelmat ja niiden kalliit ohjelmat, joiden todellinen kilpailutus ei ole aiemminkaan onnistunut.

Sote-palvelut rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, jotka valtiovalta ohjaa niitä tuottaviin tahoihin. Mitä suurempi organisaatio on, sitä suuremmat tulevat olemaan myös mahdolliset ongelmat.

Toteutuessaan tämä "himmeli" on vaikea, miltei mahdoton purkaa, joten sitten mennään niillä olemassa olevilla konsteilla pitkälle tulevaisuuteen. Laskun maksajista ei liene epäselvyyttä. ?

Lopuksi on todettava se, että suurimmat hyödyt tästäkin korjaavat ns. yksityiset "terveysjätit" jotka poikkeuksetta ovat ulkomaisten pääomasijoittajien omistuksessa. Tämä taas johtaa siihen tulokseen jossa verovaroilla kustannettavista palveluista kertyvä potti katoaa kasvattamasta Suomen kansantaloutta.

Totta on myös sellainen asia, että näitä pääomasijoittajia ei kiinnosta suomalaisten terveydenhoito, vaan etusijalla on tarve tehdä tulosta osakkeiden omistajille.

Näyttää jälleen siltä, että Suomen valtio ja hallitus on kattamassa valmiin pöydän ruokineen kaikkineen vieraiden hyväksi.


Ei kommentteja: