Hae tästä blogista

maanantai 24. toukokuuta 2021

 


Vaalit lähestyy....

Kuuntelin eräänä päivänä ajellessa autoradiota ja ohjelmaa, jossa tuli lähetys Rovaniemeltä.

Siellä haastateltiin nuoria koulunsa päättäviä ja muita jo jatko-opintoja suorittavia. Heiltä kyseltiin oman kotikaupungin hyvistä ja huonoista puolista.

Tärkeimpänä esiin tuli oma turvallisuus, joka oli lähes poikkeuksetta jokaisen nuoren ensimmäinen ajatus. Tarkemmin nuoret listasivat asioita tärkeysjärjestykseen omassa kotikaupungissaan seuraavasti:

Niitä olivat terveys- ja pelastuspalvelut, että tarpeen tullen tietää sen, että apua saa kun sitä tarvitaan. Poliisin näkyvyys oli hyvä asia.

Sitten tulivat muut tarpeelliset palvelut joista mainittiin kaupat, niin elintarvike- kuin vaate- ja erikoistavaraliikkeet. Nämä peruspalvelut on oltava kunnassa olemassa riittävässä laajuudessa, mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungilla liikkumisen on oltava turvallista, ettei tarvi koko ajan pelätä itsensä ja kavereiden joutuvan kokemaan mitään fyysistä uhkaa.

Useimmat haastatellut nuoret kertoivat, että haluaisivat jäädä asumaan kotipaikkakunnalle, mikäli jatkokoulutus mahdollisuus on olemassa ja mikäli työtä opintojen jälkeen löytyisi.

Tässä tulee esille asia, joka meidän päättäjien on huomioitava ihan tärkeimpänä, mietittäessä kotikuntamme tulevaisuutta. Siksi meidän on pidettävä kunnassa olevien ja kuntaan muuttamista aikovien yritysten toimintaedellytykset riittävän hyvinä.  

Meillä Virroilla on nyt perusasiat hyvässä kunnossa. Koulutukseen olisi kuitenkin vielä satsattava, erityisesti AMK-tason jatko-opintoja eri aloilla olisi mietittävä lisää.

Näiden asioiden puolesta olen valmis edelleen nousemaan "lauteille"

Jos ajattelet samoin piirrä äänestyslippuun numero:   49



Ei kommentteja: