Hae tästä blogista

keskiviikko 28. elokuuta 2019



Analyysi: Keskusta on yhä pohjimmiltaan maalaisliitto – kaupunkilaisten kosiskelu on puolueelle riski. !




"Keskusta on kriisissä. Puolue on menettänyt otteen potentiaalisista äänestäjistään ja koettaa nostaa romahtanutta kannatustaan vaihtamalla puheenjohtajansa.
Pelkkä keulakuvan vaihdos ei katkaise puolueen syöksykierrettä. Se ei yksistään takaa ainakaan pysyvää paikkaa pääministerikisassa.
Jotta keskusta pysyisi suurten puolueiden sarjassa, sen täytyy muuttaa myös toimintatapojaan, politiikkaansa ja ohjelmiaan."
Uudessa periaateohjelmassaan keskusta toteaa: “Pääkaupunki Helsinki on ylpeyden aiheemme. Luomme edellytyksiä sen ja koko pääkaupunkiseutumme pärjäämiselle Euroopan ja maailman suurten metropolien sarjassa.”
Julistus ei vakuuttane pääkaupunkiseudun asukkaita. He muistavat keskustan vuosien ajan vastustaneen “keskittävää metropolipolitiikkaa”. Puolue on katsonut sen johtavan maan syrjäisempien alueiden kuihtumiseen.

Keskustalaisuus on epäselvä käsite

Pitäisikö keskustan jälleen harkita nimenvaihdosta? Kenties.
Uudeksi nimeksi voisi ehdottaa: Kepulit  ?

1 kommentti:

Kari Savinen kirjoitti...

Helsingin nostaminen "ylpeyden aiheeksi" ei todellakaan vakuuta maaseudulla elantonsa eteen tuskailevia maanviljelijöitä, joita nyt hallituksessa syyllistetään jopa ilmastonmuutoksesta. Kepu on juuri tämän syyttelevän hallituksen jäsen. !